Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/anitaluys/domains/anita-luys.be/public_html/templates/v10b/functions.php on line 180

STER-Voetreflexzone Therapie

BASIS :

STER-Voetreflexzone Therapie is een zachte vorm van drukpuntmassage onder de voeten, waarbij gevoel en intuïtie van de behandelaar bijzonder belangrijk zijn.

De letters  "STER" staan voor : Stimuleren - Toevoegen - Energie - Reguleren. 

Drukpuntmassage onder de voet werd al zo'n vijfduizend jaar geleden door de Chinezen toegepast. Inscripties in de piramides laten zien dat deze techniek ook al in de tijd van de piramidebouwers werd gebruikt. Drukpuntmassage is een tijdlang "vergeten" geweest, maar in het begin van deze eeuw herontdekten enkele Amerikaanse artsen  de voetreflexzone therapie en het nut daarvan  "opnieuw". 

Door een jarenlange zeer intensieve samenwerking met een "medium" is er een stelsel van systemen onder en ook op de beide voeten weergegeven dat leidt tot een zeer snel effect waarin altijd verlichting en een gevoel van ontspanning verkregen wordt bij toepassing van deze methode. 

Meer informatie over deze therapie zie de boeken: 

 - "Je voeten, je leven" dl 1 ISBN 90-325-0853-9 Auteur Rob Geijssen (enkel 2e hands)

 - "Je voeten, je leven" dl 2 ISBN 90-325-0692-7 Auteur Rob Geijssen (enkel 2e hands)

 - "Je voeten, een Medium" ISBN 978-94-6176-784-4 Auteur Rob Geijssen 

DOELSTELLING :

De doelstelling van de STER-Voetreflexzone Therapie  is het brengen van ontspanning in het hele organisme, waardoor het lichaam zich openstelt voor een behandeling. Tijdens een behandeling stemmen we systemen op elkaar af en zorgen we voor een goede verdeling en regulatie van "energie". Blokkades worden opgeheven, klachten verminderen of verdwijnen zelfs helemaal. 

BEHANDELMETHODE :

De wijze van behandelen heeft veel overeenkomsten met de reguliere voetreflextherapie, maar er zijn toch ook duidelijke verschillen. Bij de reguliere methode tast men de voet af met een stevige tot ook wel pijnlijke druk. Op deze manier tracht men bij de cliënt een reflex op te wekken die dan een blokkade weergeeft.  Bij de STER-Voetreflexzone Therapie is de druk die wordt uitgeoefend heel zacht. De bedoeling is dat, waar zich een storing of blokkade bevindt, een prikkel wordt waargenomen door de therapeut.

Dit is verschillend aan de andere vormen van voetreflextherapie: de therapeut neemt de prikkel waar en niet de cliënt.  Ook de ligging van de punten volgens de reguliere voetreflextherapie is nogal verschillend met die van de STER-Voetreflexzone Therapie. Dat verschillende vormen van voetreflextherapieën toch allemaal een resultaat hebben komt simpel door het feit dat alle meridianen kruisen en dus elkaar beïnvloeden.

De tijdsduur van een behandeling via het systeem van de STER-Voetreflexzone Therapie is over het algemeen kort, maar het effect is vrijwel direct te merken. Het is bovenal een energetische en holistische therapie en gericht op het gehele organisme. 

Door het overbrengen van goede energie vanuit je eigen krachtveld is een ieder in staat om pijn en lijden bij zijn medemens te verlichten of weg te halen. 

"DOE EENS WAT UIT JE GEVOEL, MET ZACHTHEID HEELT BETER"

Wil je zelf je balans behouden of terug in balans geraken ? Laat de STER-Voetreflexzone Therapie je daarbij helpen !

Of wil je deze mooie methode zelf leren toepassen ?  DAT KAN !  Tijdens een basisopleiding wordt deze boeiende materie je stap voor stap aangereikt. 

DISCLAIMER :

STER-Voetreflexzone Therapie kan ondersteunend werken in combinatie met andere therapieën, maar kan geen noodzakelijke medische handelingen vervangen. Iemand die ziek is of zich ziek voelt moet allereerst naar zijn/haar huisarts gaan. 

  

Voetreflexologie

Voetreflexologie is een eenvoudige, maar daarom niet minder effectieve natuurgeneeskundige therapie die bestaat uit: het masseren van reflexzones op de voet (zool, bovenkant en zijkanten) met als doel evenwicht te brengen in lichaam en geest. Een reflexzone is een zone op de voeten die overeenkomt met een zone op het lichaam. Zo is elk orgaan, elke spier, elk bot, elk lichaamsdeel, terug te vinden op de voeten.  DE VOET IS DUS DE SPIEGEL VAN DE HELE MENS.

HOE WERKT VOETREFLEXOLOGIE ?

Als er een disbalans is in de energiehuishouding of  een orgaan of een lichaamsdeel functioneert niet goed, dan weerspiegelt zich dat in de voeten. De betreffende reflexzone in de voet kan dan pijnlijk aanvoelen. Een voetreflexzonemassage bevordert de bloedsomloop in de voeten en onderbenen. Dit vermindert pijn en stimuleert genezing. 

VOETREFLEXOLOGIE BEVORDERT :

  • Ontspant, vermindert stress, spanning.
  • Verlichting van pijn en ontstekingen in het lichaam.
  • Laat klachten verminderen - verdwijnen.
  • Verhoogde afvoer van afvalstoffen.
  • Werkt preventief, voorkomt kwalen. 
  • Verbetert algemene conditie
  • Inslapen en doorslapen wordt makkelijker.
  • Beter concentratievermogen.
  • Versterking zwakke organen.
  • Ondersteuning tijdens of na ziekte. 

 Ook als je geen probleem hebt en je eens lekker wenst te ontspannen is voetreflexologie een geschenk aan jezelf !

DISCLAIMER :

Voetreflexologie stelt geen diagnose en kan geen arts vervangen, maar is zeer waardevol als aanvullende ondersteuning.

Anita Luys

ALvoet

 

Ringlaan 5
3950 Kaulille
+32/(0)11/62.13.49
BTW: BE 0640.628.976

 

Contacteer ALvoet 

Privacyverklaring

Bezoekersteller

29718
VandaagVandaag3
DEBUG
Time:[0.0039799213409424sec]

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries